Vad är torrgas?

Torrgas är en typ av bandage som ofta används för öppna sår. Det kan komma i rullar, remsor eller dynor av olika storlekar så att den kan användas för ett antal applikationer. Den kan tillverkas av bomull eller syntetfibrer och kan vara löst eller tätt vävd.

Detta material kan komma i rullar som vanligtvis är ungefär en till två tum (2,54 till 5,08 cm) bred. De kan vara upp till fyra meter (3,66 m) i längd. Denna typ är vanligtvis något stretchig och används ofta för att linda runt en handled, armbåge eller underarm för att täcka en omfattande skada eller bränna.

Andra tider kan torr gasbindning komma i mindre remsor. Dessa kan vara en till två tum (2,54 till 5,08 cm) lång och är normalt fästa på huden med medicinska tejp. Denna typ kan vara användbar när det finns ett litet snitt eller nötning som behöver täckas. Det kan normalt klippas till exakt storlek och form som behövs för det särskilda såret som det appliceras på.

Torra gasbindor kan användas på större delar av kroppen, till exempel bak eller ben. Små är typiskt omkring två inches (5.08 cm) långa och breda. Större dynor kan vara ca 10 tum (10.16 cm) i längd och bredd. Dessa kan ibland ha en självhäftande stöd, eller kan också hållas på plats med medicinska tejp.

Bomull är det vanligaste materialet som används för att tillverka torrt gasbind, även om vissa typer kan tillverkas av konstgjord tyg, till exempel nylon. Töjningen i väven varierar från ett märke till ett annat. Generellt sett desto lossare fibrerna är desto mer luft kan cirkulera i området. Tätt vävda bandage kan ändå vara effektivare vid att hålla ut bakterier.

Denna produkt används ofta på sjukhus, vårdhem och hälsokliniker. Det kan också användas av veterinärer när de utför kirurgi på ett djur. Många människor lagrar regelbundet denna vara som en del av ett förstahjälpskit i sina hem eller bilar.

Torrt gasbindning kan typiskt köpas, relativt billigt, hos ett apotek eller en medicinsk försörjningsbutik. Det kan användas tillsammans med antibakteriella salvor för att påskynda läkningsprocessen. Det betyder att den här produkten kan anses vara en nödvändig sak för hem och företag att behålla, om en familjemedlem eller medarbetare lider av en oväntad skada.