Vad är gastrisk bandhypnos?

Magsbandet är ett kirurgiskt ingrepp som hjälper patienten att gå ner i vikt genom att minska magsstorleken, vilket begränsar mängden mat som krävs för att berätta för hjärnan att kroppen är full. Denna procedur ansågs vara mycket effektiv, men den har flera nackdelar, inklusive en hög prislapp och ett antal potentiella hälsokomplikationer. Lyckligtvis finns det ett alternativ som kallas gastric bandhypnos, vilket är tänkt att uppnå liknande resultat utan användning av kirurgi. Denna form av hypnos sägs använda förslag och felriktning för att leda patienten att tro att han eller hon faktiskt har genomgått en gastrisk bandoperation som då kommer att göra att patientens undermedvetna reagerar på hunger på samma sätt som en person skulle efter kirurgin procedur.

Hypnos har länge använts för att behandla ett antal problem, såsom stress eller depression, en rökvanor eller till och med brist på självförtroende. Med tanke på alla de villkor som denna terapiformer kan användas för att behandla är det inte förvånande att många försöker använda den för viktminskning. Magsbandshypnos är en av många former av tyngdförlusthypnoterapi och i vissa fall anses det vara en effektiv metod. Även om det finns flera olika program som skiljer sig på vissa sätt, fungerar de flesta på ett liknande sätt.

Magsubstanshypnos börjar ofta genom att föra patienten till en operationsrumsinställning. Patienten kommer ofta att bombas med synpunkter, ljud och luktar i ett operationsrum och läggs därefter under hypnos. Under denna fas av sessionen ges patienten förslaget att han har genomgått operation och kommer ofta att göras för att glömma att han faktiskt har gått igenom hypnosprocessen. Vid efterföljande sessioner kan patienten också genomgå bandspärrprocedurer om han behöver ytterligare hjälp.

När detta har gjorts kommer patienten ofta att vara övertygad om att hans mage nu handlar om storleken på en golfboll, vilket kan leda till att han känner sig full i en snabbare takt. Det kan dock inte alltid vara fallet, och vissa människor kanske inte svarar på magsbandshypnos alls eller kan reagera bättre på olika former av hypnoterapi. Även om denna terapi är effektiv kan resultaten förändras om patienten blir medveten om att ingen operation har ägt rum.