Vad är en Richie Brace & undefinedundefinedReg ;?

En Richie Brace® är en anpassad ankelfot-ortotisk (AFO) -anordning som är speciellt utformad för att minska smärta från kronisk fotled och fotproblem. Den ursprungliga Richie Brace® designades av Dr. Douglas Richie 1996. Denna slitstarka medicintekniska apparat använder en mängd olika material, inklusive plast, metall och elastik för att ge stöd och stabilitet för patienter med en rad fotskador. Den ursprungliga tillverkaren av enheten indrände den för maximal rörlighet, särskilt när den används av idrottare.

Dessa hängslen används vanligtvis under återhämtning från en skada, men de kan användas i obestämd tid av personer med plana fötter, fotavvikelser, droppfot och kronisk djup fotpine. En mängd olika Richie Brace®-modeller finns tillgängliga beroende på skadorna och syftet med staget. Modellerna varierar i höjd från enkla enda stöd till stabilitet genom underbenet.

Dessa axlar väljs ofta av läkare på grund av deras tidigare resultat av framgång och bekvämlighet. Till skillnad från solida AFO-modeller flyttar den här enheten med foten och fotleden för att ge en jämn, normal gång. Richie Brace® är speciellt stor för att passa in i vanliga skor utan att öka skostorleken. Fästena kan också modifieras för att begränsa rörelsen i foten och fotleden.

Custom Richie Braces® är gjuten av negativa intryckssatser. I vissa fall är gjutet gjord med gipsskivor, men för de flesta patienter är en speciell gjutstrumpa det bästa alternativet. Med hjälp av det här alternativet skulle den podiatrist som föreskrev Richie Brace lägga en skyddande plastpåse över patientens fot. Detta skulle då täckas med en speciell socka som hårdnar snabbt i form av foten. Eftersom strumpan är tunn kan läkaren markera viktiga punkter som tår och fotled och sedan skära försiktigt bort det härdade gjutet.

När det negativa intrycket samlas in, kan gjutet skickas till ett speciellt laboratorium för att börja bygga Richie Brace®. Flera laboratorier i USA och Kanada har tillstånd att konstruera denna enhet. Dessa företag erbjuder också renoverings- och reparationstjänster. I många fall omfattas kostnaden för denna varaktiga medicinska apparat av sjukförsäkringsprogram.

Richie Braces®-familjen innehåller även en över-the-counter-modell som kan användas utan anpassad montering. Denna apparat kan hittas i drogbutiker, men distribueras ofta på ett sjukhus eller klinik efter en svår förankring. Denna typ av Richie Brace® är skräddarsydd genom att använda en lämplig storlek fotplatta och justerbar limbälte. Denna typ av stag är ofta ordinerad för att behandla raster eller sprains. Over-the-counter Richie Braces® kan användas för tillfälligt stöd medan en anpassad Richie Brace® är under uppbyggnad.