Vad är en aktuell antihistamin?

En aktuell antihistamin kommer vanligtvis i en krämform och används för att lindra symtom från bett, sting eller andra allergiska hudreaktioner. Antihistamin salva gnids in i huden över utslag eller bit för att hämma histaminflödet till platsen och därmed lindra eventuell klåda eller svullnad. Lättnaden är vanligtvis kortlivad och krämen måste återappliceras regelbundet. Det finns några nässprayer som anses vara aktuella antihistaminer, men dessa är endast tillgängliga på recept från en läkare. Histamin är en kemikalie som produceras av kroppen för att bekämpa alla främmande kroppar som potentiellt kan skada det.

När histaminet översvämmer den drabbade platsen skapas antikroppar för att bekämpa infektionen. Detta orsakar att huden blir kliande och förvärras. Aktuell antihistamin verkar för att stänga av produktionen av histamin och snabbt lugna platsen för biten eller utslag. Det är lämpligt att kontakta läkare om hudirritation är omfattande. En oral antihistamin kan ordineras vid denna tidpunkt.

Vid applicering av topisk antihistamin rekommenderas att huden tvättas med tvål och vatten och torkas sedan noggrant. Endast en liten mängd kräm behövs för att gnugga på det drabbade området, som sedan kan täckas med ett bandhjälp eller bandage. Gnugga i mer aktuellt antihistamin än vad som rekommenderas kommer inte nödvändigtvis att stoppa klåda eller minska svullnad något snabbare. Faktum är att överanvändning av grädden kan orsaka ett antal biverkningar. Dessa kan innefatta ökad bränning och rodnad.

Även om antihistaminsalvor är effektiva, finns det några försiktighetspunkter att ta hänsyn till. Applicera salva på huden som är trasig och blödande rekommenderas inte. Kvinnor som är gravida eller ammar bör konsultera sin läkare innan de applicerar aktuell antihistamin. Farmakologer råder folk att inte använda produkten i mer än tre dagar i rad. Försiktighet bör vidtas för att inte svälja aktuella antihistaminer.

Eteriska oljor används ibland som ersättning för aktuell antihistamin. Oljor som härrör från kamomill, oregano, citroner och kryddnejlika bör blandas med vegetabilisk olja för ojämn irriterande av huden. De kan också hjälpa till med akne och överdriven fet hud. Försiktighet bör vidtas vid användning av eteriska oljor samtidigt som man använder en vanlig aktuell antihistamin. Det är lämpligt att alltid rådgöra med en läkare eller apotek innan du använder ett naturligt medel för att kväva effekterna av en allergisk reaktion.