Vad är en Air Cast?

En luftgjutning är en medicinsk enhet som omsluter en helande kroppsdel ​​i ett vadderat hölje, vilket minskar smärta och främjar läkning. Typiskt består den av två grundläggande komponenter, en luftfylld skiva som omges av ett härdat yttre skal. Till skillnad från traditionella hårda gips- eller glasfibergjutningar kan luftgjutningar avlägsnas för att tvätta och eliminera total styvhet för komfort och bekvämlighet.

Luftfyllda gjutstycken är ett alternativ för spänning, förspänning och benfrakturåtervinning. De har ändrats lite sedan dess, och används fortfarande nästan uteslutande för hand-, handled-, fot- och benskador. Deras inre, luftfyllda blåsor kan blåsas upp, med munnen eller en pump, till den önskade nivån av dämpning, medan den hårda plastens yttre ramen är åtdragen och vanligtvis hålls på plats med metall eller plast Velcro®-fästanordningar.

Som en hårdgjuten försöker en luftgjutning främja läkning genom att minska chocken av potentiella effekter samtidigt som ben och lederna hålls i en viss position så att de kan läka ordentligt. Medan de inte är skräddarsydda per patient, som en hårdgjuten, kommer de i olika storlekar, så att en bekväm passform ska kunna uppnås i nästan alla situationer. Luftstövlar tillverkas i skostorlekar, vilket gör en korrekt passform som är mycket lättare att bestämma. Handledsgjutningar tillverkas generellt i små, medelstora och stora specifikationer.

Förutom ökad komfort kan man använda en luftgjutning för att undvika några av de negativa biverkningarna som kommer med en hårdgjutning. Eftersom de inte kan avlägsnas resulterar ofta förlängning av hårdgjutning ofta i milda till måttliga dermatologiska problem. Utöver torkning och skalning av otvättad hud, dermatit, sår och utslag är inte ovanliga hos patienter som bär en hårdgjutning. Glasfiber och gipsgjutningar är också ganska tunga och fysiskt besvärliga, medan luftgjutningar, som i stor utsträckning är ihåliga, räddar för det styva yttre skalet, är mycket lättare och lättare att röra sig in i.

Det typiska receptet för att bära en luftgjuten varierar beroende på kroppsdelen och skadans allvar. Milda till måttliga sprains, och även några mindre benfrakturer, behöver bara dagar eller veckor av sådan begränsning och skydd. I mer allvarliga situationer, till exempel när ett viktbärande ben – som tibia – är trasigt, krävs en hårdgjutning för en första period. Därefter kan en luftgjutning användas för återstoden av läkningsprocessen. Beroende på läkningstillståndet kan patienterna gå och ibland rensas även för att köra, medan de bär en luftgjuten.