Vad är eksem lotion?

En eksem lotion är en viktig självhantering eksem behandling som kan avsevärt lindra och kontrollera eksem flareups. Några av de vanligaste symptomen på eksem innebär mycket torr och känslig hud, så en eksem lotion måste vara både fuktgivande och irriterande. En lämplig eksem lotion innehåller fuktmedel och är formulerad för att skydda, fuktar och mjuka huden.

En hudvård rutin som involverar liberala tillämpningar av en optimal eksem lotion till drabbade områden är nödvändigt för eksem drabbade. En eksem lotion erbjuder fördelar som vanligtvis inte är förknippade med vanliga kropps lotion formuleringar som är avsedda för icke-specifik användning eller anses vara önskvärda av personer som har normal hud. En av de mest kritiska komponenterna i en eksem lotion är tillsatsen av fuktmedel som kallas mjukgörare. Emollients maximerar hud-fuktgivande och mjukgörande egenskaper i en eksem lotion genom att ge ett skyddande oljigt lager på huden som minskar vattenförlusten och därmed minskar hudens torrhet. De ökar också fuktigheten till hudens barriär genom att tillsätta vattenhalten.

Fuktgivare som använder mjukgörare i syfte att behandla hudförhållanden är tillgängliga i olika konsistenser. Konsistensen av en eksem-fuktighetskräm kan vara lika fet och tjock som behövs, och beroende på svårighetsgraden hos skalan och den torra huden kan en salva, kräm eller lotion användas. En eksem salva har mindre vattenhalt, vilket ger en långvarig barriär och lägger ett fettigt lager i huden som kräver ett mindre antal applikationer. En eksemkräm gynnar människor som har måttliga eksemsymptom eftersom de absorberar huden snabbt och kräver mer frekventa applikationer. Mild torr hud och flaking kan diktera användningen av en eksem lotion, som applicerar mjukgörare i en lättare, mindre obtrusiv formulering.

Eczema moisturizers finns för olika delar av kroppen. Den drabbade huden på kroppens eksem kan inte ha något problem med applikationer av eksemkräm eller salva och kan kräva de tjockare, smidigare formuleringar som finns i sådana krämer och salvor. En vattenhaltig grädde som lätt fuktar utan att lägga till fett i huden kan behövas istället om ansiktet påverkas. En eksem salva kan gynna eksem på händer och fötter mer än en kräm eller en lotion, på grund av den konstanta exponeringen och användningen av att dessa delar av kroppen uthärdar.

Ingredienserna i en eksem lotion kan innefatta ett antal mjukgörare och stabilisatorer. För att vara lämplig för behandling av eksem bör fuktgivaren förbli doftfri och alkoholfri. Effekterna av eksem-fuktgivare maximeras om salva, kräm eller lotion appliceras flera gånger om dagen och inom tre minuter med duscha eller badning. Ett brett utbud av effektiva exem-fuktgivare erbjuds över disken och recept. Med sin arsenal av hudsläckande egenskaper kan en eksem lotion ge mycket lättnad till eksem drabbade.