Vad är Chickweed Salve?

Chickweed salve är en topically applicerad alternativ medication gjord av chickweed, olja och vax. Salmen innehåller inte typiskt fastfibrer, eftersom dessa avlägsnas innan produkten är färdig. Dess huvudsakliga användning är som en naturlig anti-kliar medicinering, men det sägs också att dra gifter ut ur huden.

När salven köps från en återförsäljare, ingår ofta andra örter som lavendel eller komfrey i salmen för att komplettera egenskaperna hos chickweed. Att göra chickweed salve hemma är relativt enkelt, vilket gör detta till ett populärt alternativ för att köpa den.

Det finns många recept för chickweed salve, men processen är vanligen lika i alla variationer. För det första blåses chickweed i olja och värms vid låg temperatur i flera timmar för att extrahera dess fördelaktiga egenskaper. Därefter avlägsnas kärnvävens fastämnen från oljan med en sil. Slutligen tillsätts bivax till oljan och blandningen upphettas och omröres tills den är grundligt kombinerad. Exakta riktningar varierar, eftersom mängden bivax gör salmen mjukare eller hårdare, olika oljor kan användas, och ibland värms andra örter med chickweed.

Även om det finns många möjliga användningsområden för chickweed salve är den vanligaste som en klåda, antingen för klåda orsakade av sjukdom som kycklingpox eller irritationer som orsakas av isolerad kontakt med en irriterande som giftig ivy. Det sägs att dra ut gifterna som lämnas av bietstänger och myggbett, vilket också ger lättnad från de mindre hudirritationerna. Vissa människor använder denna produkt som ett första försvar mot utslag av okänt ursprung, eftersom det är ganska mångsidigt och ofarligt. Som tjej är tänkt av någon att hjälpa till med ont i halsen, artrit och andra sjukdomar, appliceras dess salva ofta topiskt med hopp om att en extern applikation på smärtstället hjälper till med internt obehag.

De påståenden som framförs av förespråkare av chickweed salve kontrolleras ofta genom erfarenhet och historisk användning, inte genom kliniska prövningar. Medan chickweed har en lång historia för användning av växtbaserade läkare, är det inte en testad medicinering. Till och med fördelarna med aktuell användning av chickwewe kan skilja sig åt mellan olika användare.

Personer med allergier mot växter i daisy-familjen kan se liknande allergiska reaktioner vid användning av chickweed salve. Gravida eller ammande kvinnor råds generellt för att undvika användning av chickweed. Det är möjligt att få nitratförgiftning från chickweed, men det är vanligtvis en fara endast med intern användning av växten. Ändå bör användarna av chickweed salve göra noggrann koll på symptomen på nitratförgiftning. Medan sällsynta kan dåliga reaktioner uppstå av många anledningar när man använder chickweed, och eventuellt obehag eller försämring av det ursprungliga tillståndet bör motivera att användningen av chickweed upphör.