Vad är Cefdinir?

Cefdinir är ett antibiotikum som kan döda en mängd olika bakterier. Villkor som läkemedlet kan behandla inkluderar hudinfektioner, lunginfektioner och öroninfektioner. Antibiotikumet är tillgängligt i kapsel eller flytande form. Detta läkemedel betraktas som ett bredspektrum antibiotikum på grund av det brett spektrum av bakterier som det framgångsrikt bekämpar.

En del av cefalosporin-gruppen av antibiotika, cefdinir, riktar sig mot många bakteriearter som kan orsaka sjukdom hos människor. Dessa arter inkluderar Staphylococcus aureus, som kan infektera hud och andra delar av kroppen och Haemophilus influenzae, som kan producera allvarlig lungsjukdom. Vissa bakterier är immuniska mot effekterna av penicillin, ett äldre antibiotikum, men cefdinir kan vara effektivare när man dödar några av dessa arter. Det fungerar bara på infektioner som orsakas av bakterier, men det kan därför inte behandla virussjukdomar som influensa eller ont i halsen.

Villkor som uppstår hos vuxna, och att cefdinir kan behandlas effektivt, inkluderar lungproblemet lunginflammation och bronkit. Hudinfektioner kan också vara härdbara med läkemedlet. Infektioner i övre luftvägar som bihåleinflammation, faryngit och tonsillit kan också vara mottagliga. Läkare kan också ordinera antibiotikum för barn med öroninfektioner. Även om cefdinir är bredspektrum, kan läkaren ta prov från infektionerna först för att bedöma huruvida den patogen som orsakar infektionerna är mottaglig för antibiotikumet.

Vanligtvis kräver en fullständig behandling av cefdinir patienten att svälja en kapsel eller dricka en cefdinirsuspension varje dag eller två gånger om dagen. Även när patienten känner sig bättre måste han eller hon slutföra de återstående doserna som läkaren föreskriver för att förhindra att bakterierna utvecklar resistens mot läkemedlet. Om detta händer kan infektionen återvända och är mindre benägna att behandlas framgångsrikt.

En vanlig bieffekt av läkemedlet är att patienten upplever magbesvär. Han eller hon kan sänka risken för att detta händer genom att äta eller dricka samtidigt som de tar de dagliga doserna. Liksom en upprörd mag, kan kräkningar eller diarré också uppstå. Patienten kan ha nedsatt aptit eller huvudvärk. Svimna stavar eller överdriven trötthet är också vanliga biverkningar.

Vissa människor är allergiska mot vissa läkemedel, och om patienten upplever ansiktsvullnad och andningssvårigheter, behöver han eller hon omedelbart omedelbar medicinsk hjälp. Personer med diabetes, njureproblem eller en tarminfektion kan inte vara lämpliga för detta läkemedel. Vissa läkemedel, som antacida eller till och med vitaminer, kan interagera negativt med antibiotikumet.