Vad är Atralin & undefinedundefinedTrade ;?

Atralin ™ är en aktuell gelmedicin som används för att behandla akne. Den innehåller den aktiva ingrediensen tretinoin, vilket hjälper till att minska och kontrollera hudfärger. Många patienter kan upptäcka att Atralin ™ kortfattat gör akne värre innan tillståndet förbättras inom två till sex veckor. Det anses allmänt som en säker medication, men vanliga biverkningar inkluderar mild sting och värme vid området Atralin ™ appliceras.

Patienter som upplever återkommande eller svåra fall av akne vulgaris kan fråga sin läkare om att ordinera Atralin ™. Tretinoin i medicinen är en form av vitamin A, vilket hjälper till att rensa porerna och uppmuntrar huden att drabbas av akne att avta så att en friskare hud kan växa. Atralin ™ kan inte förhindra akne permanent, men det hjälper till att förbättra tillståndet.

Läkare riktar patienterna till Atralin ™ dagligen eller varannan eller tre dagar, vanligtvis på kvällen eller före sänggåendet. Patienter behöver rengöra händerna och ansiktet med en alkoholfri rengöring eller mild tvål och vänta 30 minuter till en timme innan du börjar använda medicinen. Applicera den på fuktig hud kan orsaka irritation. Patienterna bör använda en gasvässare eller fingertoppar för att applicera Atralin ™ gel endast där akne uppstår i ansiktet.

De flesta patienter märker att deras akne blir värre strax efter att de började använda Atralin ™. Läkemedlet börjar vanligtvis minska akne inom två till sex veckor, så patienterna bör informera sin läkare om deras akne inte förbättras eller blir sämre efter åtta till tolv veckor.

Applicering av Atralin ™ till avskalad, solbränd eller bruten hud kan orsaka absorption av för mycket tretinoin. Patienterna bör fråga sin läkare om säkerheten att använda andra topiska läkemedel med Atralin ™, speciellt om de innehåller salicylsyra eller bensoylperoxid. Läkare anser i allmänhet att icke-medicinska kosmetika är säkra att använda. Andra villkor som läkare behöver veta om är graviditet, amning, allergier mot tretinoin och om patienten för närvarande tar antibiotika eller andra mediciner.

Milda och tillfälliga biverkningar av Atralin ™ inkluderar sting och värme i ansiktshud, förändring av hudton, rodnad och skalning. Medicinen orsakar också ökad känslighet mot solen och UV-strålarna. Patienterna bör bära solskyddsmedel, hålla sig borta från direkt solljus och undvika solarium.

Tecken på allergiska reaktioner mot Atralin ™ inkluderar andningssvårigheter, illamående och svullnad. Patienterna ska sluta använda Atralin ™ och söka omedelbar vård om de upplever något av dessa. Milda biverkningar som blir svåra eller långlivade kräver även läkarvård.