Vad är antifungal tvål?

Antifungal tvål är en typ av tvål som kan hjälpa människor att bli av med olika svampinfektioner. Denna typ av tvål är vanligtvis effektiv mot idrottsfot och jock kliar. Det kan också vara användbart för behandling av andra icke-svampiga hudförhållanden, såsom psoriasis och eksem. Många svampmedel är mycket säkra att använda eftersom majoriteten innehåller naturliga ämnen. Dessa tvålar är allmänt tillgängliga hos många livsmedelsbutiker och drogbutiker och kan även köpas online.

Idrottsfotens fot är ett villkor för att antisvampsåp kan eliminera med periodisk användning. Denna typ av infektion fångas ofta av människor som ofta använder offentliga duschar. Platser som lastbilshållplatser, offentliga simhallar och fitnesscentra som har duschar är några av de mest troliga ställena att hämta idrottsfot. Förutom att eliminera idrottsfot, kan tvålen också bidra till att minska irritation från överflödiga bakterier. Förutom att använda svampmedel på fotsår, kan det också vara till nytta för en person att hålla sina fötter torra hela tiden eftersom överflödig fukt bara kommer att mata svampen och uppmuntra den att sprida sig vidare.

Jock kliar är ett annat hudsjukdom som kan dra nytta av användningen av svampmedel. Detta tillstånd kan faktiskt vara ett resultat av idrottsfot som sprider sig till ljumsområdet. De flesta tycker om jock klåda som ett problem som är reserverat för män, men kvinnor får det ibland också. Antisvamptvål som används dagligen i duschen kan hjälpa till att snabbt eliminera jock kliar och lindra klåda och irritation i samband med det. Användning av vanlig tvål på jock kliar rekommenderas inte typiskt eftersom det kan göra irritationen värre. Det är också viktigt för alla med jock kliar att komma ihåg att det sprider sig lätt, så det kan vara bäst att undvika sexuell kontakt tills den har klarat sig.

Även om eksem och psoriasis inte brukar betraktas som svampinfektioner, kan svampsvampa vanligtvis hjälpa till att rensa dem. För det mesta är dessa hudförhållanden antingen ärvda eller ett resultat av känslighet för kemikalier i vissa tvättmedel eller badprodukter. Antisvampsåp kan hjälpa till att lindra symtomen på dessa problem eftersom det tenderar att innehålla olika hudkrävande ingredienser som kalendula, vitamin E och eventuellt några naturliga oljor. I händelse av att något hudförhållande som behandlas med svampmedel inte går bort efter en vecka eller mer, kan det bli nödvändigt att se en läkare om problemet är resultatet av något allvarligare.